Hlavní obsah

Noční kolaps na Nuselském mostě. Vytuněná auta závodila, policie nezasáhla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Více než 150 upravených a vytuněných aut, za volantem často mladí řidiči. V Praze se v noci ze soboty na neděli konal tuningový sraz, který skončil zablokovaným Nuselským mostem. Na tom si uspořádali svou menší závodní trať. Policie zpětně vyhodnocuje záběry z kamer, na místě ale nezasáhla.

Skupinka 150 tunerů v Praze zablokovala Nuselský mostVideo: Novinky

 
Článek

V Praze se nepravidelně konají srazy milovníků rychlých a upravených aut. Často je svolává organizátor skrze sociální sítě, kde oznámí, v kolik a kde se skupinka sejde. Mnohdy na poslední chvíli tak, aby se policie nestihla na jejich akci připravit. Naposledy to tak bylo v sobotu v jedenáct hodin večer v pražských Štěrboholech.

Na akci tady policie ale dohlížela, na místě bylo několik družstev speciální pořádkové jednotky, dopravní policie a prvosledové hlídky. Z Prahy jim ale „závodníci“ po necelé hodině stání na parkovišti u myčky ujeli pryč, konkrétně do Jičína. Tím pro policii opatření skončilo.

Překvapení na mostě

„Sjeli jsme se na náměstí v Jičíně, někdo tam občas driftoval. Když jsme viděli, že k nám najíždí policejní auta, tak jsme ujeli pryč. Na benzince u dálnice nám pak organizátor řekl, že jedeme na Nuselák do Prahy a že pro nás mají něco připraveného,“ popsal Novinkám jeden z účastníků, který si přál zůstat v anonymitě. Na sraz zamířil svým autem.

Mladík v BMW zabil dva lidi, trest tři a půl roku vězení se mu zdál přísný

Krimi

Více než 150 aut se proto po dálnici vydalo do Prahy. „Na dálnicích všichni jezdili rychle, někdo i přes 300 kilometrů v hodině,“ dodává mladík.

Když pak skupina dorazila k Nuselskému mostu, organizátoři směr od Pankráce do centra na 10 minut zablokovali. Na Instagramu pak jeden z účastníků ke story videu napsal „Obsazeno, tady jsme my“. Podle videí ze sociálních sítí a z těch, které nám jeden z účastníků zaslal, se most stal na chvíli závodní tratí.

Řidiči sportovních vozů na mostě protáčeli kola, driftovali nebo mezi sebou závodili. Jeden z nich pak jezdil i protisměrem. Z okénka u spolujezdce mu trčela červená dýmovnice.

Policie analyzuje

„Zjišťujeme všechny okolnosti a podrobnosti, které budeme vyhodnocovat a analyzovat,“ popsal Novinkám mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Na základě vyhodnocených záběrů z kamer budou řešit přestupková jednání.

Mladík protáčel BMW v automyčce u Prahy, pak ujížděl policii

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám