Hlavní obsah

Falešní policisté zastavili v Olomouci auto, po řidiči chtěli peníze za rychlost

Právo, mhr
Olomouc

Dva muži ve věku 26 let si v Olomouci hráli na policisty. Za pomoci majáku zastavili vozidlo a požadovali po jeho řidiči zaplacení pokuty. Nic od něj nedostali, navíc jim nyní hrozí vězení. O případu, který se odehrál minulý týden, informovala Právo v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muži v nočních hodinách na jedné z olomouckých ulic zastavili za pomoci neoprávněného použití výstražného světla, umístěného ve vozidle, jiné osobní auto. Po jeho 23letém řidiči jeden z nich požadoval doklady a zaplacení pokuty nejprve ve výši 700 korun, poté 400 korun za to, že údajně překročil rychlost,“ uvedla mluvčí.

Když podle ní spolujezdkyně řidiče požádala, aby jí muž, který byl v civilu a řidiče kontroloval, prokázal svoji příslušnost k Policii ČR nebo vypsal stvrzenku o zaplacení pokuty, začal ten tvrdit, „že je pro tentokrát nechá odjet.“

„Poté nastoupil do vozidla a společně s druhým mužem, který se ve vozidle nacházel, odjeli. Řidiči nevznikla žádná škoda. Následně osádka vozidla celou věc oznámila na linku 158,“ konstatovala Urbánková.

Policistům se podle ní během několika hodin podařilo muže, kteří se vydávali za policisty, dopadnut. „Oba se ke skutku doznali. Řidič vozidla policistům dobrovolně vydal maják, který použili k zastavení vozidla, jako věc důležitou pro trestní řízení,“ dodala policejní mluvčí.

Oba muži jsou podle ní podezřelí ze spáchání trestného činu přisvojení pravomoci úřadu. Hrozí jim až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám