Hlavní obsah

U stanice metra ležela větší petarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotu krátce po půl deváté přijali na lince 158 oznámení o podezřelém předmětu u stanice metra Českomoravská na trase B. "Přivolaný pyrotechnik na místě zajistil nástražný výbušný systém o délce 8 cm a průměru 3 cm," sdělila Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Foto: Jiří Smutný

Dramaturg Martin Sládeček, režisér Martin Glaser, herečka Hana Tomáš Briešťanská a herec Martin Siničák na tiskové konferenci

Článek

Petarda byla položena pod lavičkou u stánku s občerstvením nedaleko vestibulu stanice metra. "Nalezený předmět byl omotán izolační páskou a podle předběžného zjištění se skládal ze směsi paliva a okysličovadla," uvedla Miklíková s tím, že podrobnosti budou známy až po znalecké expertíze. Tu provedli specialisté odboru policejní techniky a experíz v Kongresové ulici.

"Případná exploze by způsobila pouze minimální škody a popáleniny v případě výbuchu v ruce," uvedla mluvčí. Petarda byla vyrobena podomácku. Policie případ šetří jako trestný čin obecného ohrožení.

Stanice metra Českomoravská se nachází na Praze 9 v blízkosti Sazka Arény. Z vestibulu metra se vychází na autobusové nádraží MHD. Nedaleko je i Nemocnice s poliklinikou ve Vysočanech.

Omluva

Petarda byla nalezena v sobotu a ne v pondělí, jak jsme chybně informovali.

Čtenářům se omlouváme Redakce.

V sobotu zasahovali pyrotechnici na policejní služebně v pražských Horních Počernicích, kterou otřásl výbuch v uzamčené kaceláři. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám