Hlavní obsah

V Chorvatsku zuří požáry, ve Splitu načas zavřeli i letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb
Aktualizováno

Vedra nepotrápí jen Českou republiku, jak avizovali meteorologové. Problém s vysokými teplotami mají i jinde v Evropě, mimo jiné ve Francii, v Itálii a Řecko. V Chorvatsku oblíbeném českými turisty bojují hasiči s požáry porostů. Turistická letoviska podle úřadů ohrožena nejsou.

Požár v blízkosti chorvatského města Trogir

 
Článek

Velké požáry zasáhly chorvatské pobřeží. Plameny už strávily stovky hektarů porostů. Největší požár trápí oblast přímořského Trogiru ve střední části pobřeží. Začala tam hořet skládka odpadů. Od pátku požár zničil 800 hektarů porostů, uvedla ČTK.

Požáry jsou hlášeny také od Splitu, Šibeniku a Dubrovniku. Ve Splitu kvůli tomu museli v sobotu na několik hodin zavřít i místní letiště a dočasně byla přerušena doprava na jadranské magistrále.

Foto: Tomáš Pernis, Novinky

Požár u Splitu

Úřady ale upozorňují, že oheň dosud neohrozil žádná letoviska ani jiné objekty. Čeští turisté jsou všichni v pořádku.

Vedra sužují i další země evropského jihu. Ve Francii panují rekordní teploty okolo 40 stupňů Celsia. Také v Itálii pomáhají vysoké teploty a suchý vzduch živit požáry. Například v Toskánsku kvůli požárům lesa evakuovali tři kempy a několik domů a hasit pomáhal i vrtulník.

Foto: Archiv, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám