Hlavní obsah

Woody Allen představil v Cannes nejnovější film

Cannes

Světoznámý americký filmový režisér, scénárista a herec Woody Allen nenávidí stárnutí, jež je tématem filmu, který přivezl mimo soutěž na letošní filmový festival do Cannes.

Článek

"Můj vztah ke smrti je stále stejný - jsem zásadně proti", žertoval podle serveru BBC Allen před novináři po představení svého snímku You Will Meet A Tall Dark Stranger (Potkáš vysokého tmavého cizince). "Nemůžu ale dělat nic jiného než na ni čekat," připustil.

V jeho filmu hraje Josh Brolin, Naomi Wattsová a Anthony Hopkins. Právě Hopkins ve filmu představuje muže, který se bojí stárnutí a s nímž Allen sympatizuje. "Stárnutí nemá žádnou výhodu," prohlásil režisér, který již překročil sedmdesátku. "Je mi 74 a člověk není bystřejší, není chytřejší, není hezčí, není milejší - nic takového," postěžoval si známý ironik.

"Naopak, bolí vás záda, máte zažívací potíže, pořádně nevidíte a potřebujete naslouchadlo. Stárnout je špatné a doporučoval bych vyhnout se tomu, pokud to jde," pravil Allen. V mnoha svých dřívějších filmech hrál, ale tentokrát tomu tak není a podle jeho slov citovaných serverem už to v budoucnu ani nezamýšlí, protože je již "příliš starý". I o tom žertoval. "Není to veselé nehrát chlapa, který získá dívku," prohlásil. "Dovedete si představit, jak je frustrující dělat filmy se Scarlett Johanssonovou a Naomi Wattsovou, které dostanou mladší chlapi, a já jsem jen stařec, režisér."

Pro uváděný film si Allen napsal scénář a přiznal, že od samého počátku měl v oku Brolina a Hopkinse.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám