Hlavní obsah

S festivalem se rozloučí Piráti na vlnách

– KARLOVY VARY
Novinky, Iva Přivřelová, Festivalový deník

Podobně jako loni, kdy Velký sál tleskal v rytmu Abby na závěrečné projekci muzikálu Mamma Mia, i letos karlovarský festival skončí radostně a v náladě na party, díky komedii plné rocku konce 60. let. Piráti na vlnách se odehrávají na lodi, kde sídlí osm osobitých dýdžejů a jedno populární pirátské rádio.

Článek

„Podobné rádio jsem sama poslouchala, jako většina teenagerů té doby, ale museli jsme to dělat tajně, protože naši rodiče si mysleli, že pop music má na nás špatný vliv. Takže jsem měla rádio pod polštářem, aby o tom rodiče nevěděli,“ vyprávěla producentka Pirátů Hilary Bevan Jonesová, která snímek uvede.

Piráty na vlnách natočil Richard Curtis, známý především jako tvůrce romantických komedií (Láska nebeská a jiné). Na soundtracku, který v Británii získal už zlatou desku, jsou písně od The Kinks, The Who nebo Jimiho Hendrixe, chybí ale nejslavnější kapela té doby – Beatles.

„Richard je velký fanda Beatles a chtěl mít ve filmu i jejich píseň. Jenže měla být ve scéně, kde se pije, a ti z Beatles, které jsme oslovili, nechtěli být s alkoholem spojeni. Ale aspoň jsme jim vzdali hold v závěrečných titulcích, kde ukazujeme obal alba Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band,“ vysvětlila producentka, která Curtise zná ze spolupráce na britském seriálu Černá zmije.

„Máme s Richardem dost podobný hudební vkus a v Pirátech je jenom málo hudby, která se mi nelíbí. Ale přesvědčila jsem ho, aby tam dal Otise Reddinga.“

Bývalá učitelka a první žena, která stála v čele britské filmové a televizní akademie BAFTA, produkuje především televizní projekty. Největšího úspěchu se dočkala minisérie State of Play, podle níž se letos v Hollywoodu natočil film Na odstřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám