Hlavní obsah

Obamův nevlastní bratr skončil kvůli marihuaně za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Za držení marihuany byl v sobotu v Keni zatčen nevlastní bratr amerického prezidenta Baracka Obamy. Bratři mají společného otce. O zatčení informovaly světové agentury.

Foto: Profimedia.cz

Bratr amerického prezidenta George Obama

Článek

Při zatčení měl George Obama u sebe jednu cigaretu marihuany, uvedl policejní velitel Joshua Omokulongolo. "Není drogovým dealerem, ale je to nelegální," dodal. Slyšení před soudem by měl Obama mít v pondělí.

S americkým prezidentem má George Obama společného otce, nevlastní bratři se ale navzájem skoro neznají. Někteří z Obamových příbuzných se zúčastnili prezidentovy nedávné inaugurace ve Washingtonu, George ale mezi nimi chyběl.

Zprávy o Obamovi

Zprávy o něm se poprvé objevily loni v létě. Uváděly, že žije v chatrči na chudém předměstí Nairobi a vydělává necelý jeden dolar denně. George Obama označil tyto zprávy z urážlivé a nepravdivé. Je nejmladším ze sedmi dětí Obamy seniora a narodil se šest měsíců před smrtí svého otce v roce 1982.

George Obama není prvním příbuzným Baracka Obamy z otcovy strany, jenž se potýká se zákonem. Během loňské prezidentské kampaně vyšlo najevo, že Obamova teta žije ve Spojených státech nelegálně od té doby, co imigrační soudce před čtyřmi lety odmítl její žádost o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám