Hlavní obsah

Konec ledna bude mrazivý, v noci může být až minus deset

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající týden přinese do České republiky občasné sněžení a denní teploty kolem nuly. Koncem týdne mohou noční teploty klesat až k minus deseti stupňům. Řidiči na jihu republiky by se zejména v úterý ráno měli připravit na možnost tvorby náledí. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Úterý bude oblačné až zatažené s ranními teplotami mezi minus dvěma a minus šesti stupni Celsia, přes den by se měla rtuť teploměru vyšplhat na minus jeden až plus tři stupně.

Ráno se zejména v jižní částech území může na silnicích vyskytovat ledovka. Vyloučeno není ani sněžení, přičemž by mohly napadnou až tři centimetry sněhu, na Šumavě až do pěti centimetrů.

Ve středu bude na Moravě foukat

S občasným sněžením je dle Dagmar Honsové nutné počítat i ve středu. Ranní teploty budou mezi minus dvěma a minus šesti stupni, denní vystoupají na minus jeden až tři stupně Celsia.

Na Moravě a ve Slezsku předpovídají meteorologové  ve středu i silný vítr, který může v nížinách dosahovat rychlosti 60 kilometrů za hodinu, v horských polohách Beskyd a Jeseníků až 100 kilometrů v hodině.

Teploty v tomto týdnu
denranní teplotydenní teploty
úterý-2 až -6-1 až +3
středa-2 až -6-1 až +3
čtvrtek-4 až -8-2 až +2
pátek-5 až -10-2 až +2

Ve čtvrtek bude dle předpovědi nejméně oblačnosti z celého týdne. Bude oblačno až polojasno s ranními teplotami mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni. přes den vyšplhají teploty na minus dva až plus dva stupně Celsia.

Závěr týdne bude oblačný s občasným sněžením. Ranní teploty budou mezi minus pěti a minus devíti stupni. Na některých místech by teploty mohly přesáhnout i -10 stupňů. Denní mezi minus dvěma a dvěma stupni Celsia.

Podobný ráz počasí by měl dle Dagmar Honsové vydržet i v prvním únorovém týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám