Hlavní obsah

VIDEO: Brněnští strážníci zachraňovali volavku se zamrzlým zobákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnští strážníci zasahovali v pondělí večer u neobvyklého případu, při kterém šlo o život. U řeky Svratky zachraňovali mládě volavky popelavé, kterému zcela zamrzl zobák.

Článek

Teprve až přivolanému ornitologovi se podařilo volavku odchytit a zjistit příčinu jeho zuboženého stavu, kterou byl zmrzlý zobák jako důsledek velkých mrazů, které sužují Česko v posledních dnech.

"Bohužel to není úplně výjimečná věc, jde o mladého jedince, takže je na vině spíše jeho nezkušenost, ale mohla ho stát život," popsal ornitolog Zdeněk Machař ze záchranného Ptačího centra v Brně.

"Osudným se mu zřejmě staly odlesky pouličních lamp, které mu připomínaly rybu pod hladinou. Tak dlouho kloval pták marně do vody, až mu na zobáku vyrostla ledová koule," upřesnil ornitolog.

Volavka nyní bude muset pobýt v Ptačím centru několik dní, než se zotaví a zesílí natolik, že ji bude moci ornitolog vrátit zpět do přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám