Hlavní obsah

Mrtvý Čech nalezený ve slovenské jeskyni byl doma pohřešován

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Mrtvola, která byla nalezena v jeskyni nedaleko slovenského města Rožňava, byla identifikovaná jako 41letý muž z okresu Nymburk. "Identifikace proběhla na základě dokladů, které byly nalezeny v jeskyni. Tato osoba je v evidenci nezvěstných osob v České republice," potvrdila Novinkám zástupkyně mluvčí košické policie Jana Mésarová.

Článek

Přesnou příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva. "Nález mrtvoly nahlásil ve čtvrtek dobrovolný ochránce přírody. Mrtvola byla v jeskyni zvané Csiková diera na Plešivecké planině u obce Plešivec," dodala Mésarová.

Slovenská média už ve čtvrtek informovala, že se jedná pravděpodobně o mrtvolu českého občana, protože v ruce svíral české koruny. Dobrovolný ochránce přírody našel ve středu v jeskyni rozházené šaty. Prohlédl celou jeskyni a hlouběji našel mrtvolu muže.

Tělo bylo svlečené. Přivolal záchranáře, hasiče a policii. Po náročné akci dostali společně tělo na povrch až ve čtvrtek. "Celé tělo bylo pokryté plísní. V jeskyni je vysoká vlhkost," uvedl jeden ze záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám