Hlavní obsah

Atentátník z Bombaje požádal Pákistán o právní pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediný z atentátníků, který byl dopaden živý při listopadových teroristických útocích v Bombaji, požádal písemně pákistánské úřady o právní pomoc. Informovala o tom indická policie. Muhammad Amir Kasab je z Pákistánu a v současnosti je vyslýchán v indické vazbě.

Článek

Podle indického vyšetřovatele Kasab žádost adresoval pákistánskému konzulátu. Dopis prošel indickými vládním úřady a zatím není jasné, zda byl předán Pákistáncům. Kasabovu obhajobu už odmítlo několik indických právníků.

Při listopadových atentátech zahynulo na 170 lidí. Indie z nich obvinila Pákistán a tlačí na to, aby zakročil proti údajnému strůjci útoku, skupině Laškare tajjaba. Pákistán uvalil domácí vězení na vůdce této organizace, jejímž programem je boj o odtržení indické části Kašmíru od Indie a připojení tohoto území k Pákistánu.

Pákistánci dosud zatkli dvě desítky osob, ale k soudu do Indie je nehodlají vydat. V případě, že budou souzeny, postará se o to prý Pákistán.

Útoky spáchala nejméně desetičlenná skupina. Kasab jako jediný přežil, devět atentátníků je mrtvých a indické úřady je už identifikovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám