Hlavní obsah

Čunek navrhl recept pro Janov: Terénní pracovníky přímo do rodin

PRAHA

Vicepremiér a předseda lidovců Jiří Čunek navrhuje, aby stát poskytl peníze na terénní pracovníky, neziskové organizace a organizace města. Tito lidé budou pracovat přímo s rodinami nepřizpůsobivých občanů, budou jim radit a motivovat, aby nežili jen ze sociálních dávek a posílali své děti do školy. Řekl to v Partii TV Prima.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf lidovců Jiří Čunek

Článek

"Musíme se okamžitě rozhodnout, co dělat. Musíme mít jasnou analýzu, kdo dělá největší problém. Ti lidé se často stěhují, i do Anglie nebo Kanady a potom se zase vrátí, což způsobuje ty problémy," řekl Čunek.

Šéf lidovců, který se proslavil rázným řešením problémů s romskými neplatiči ve Vsetíně, kritizoval skutečnost, že „obyčejní pracující občané“ podávají přes plot extrémistům klacky a podporují je v jejich činnosti. Odsoudil, že stát se o tento problém nestará.

"Desítky lidí, kteří se nazývají intelektuály, na místě nikdy nebyly a radí těm, kteří se to snaží řešit. Mnoho těch lidí, kteří neplatí nájem, nejsou vůbec Romové,“ řekl Čunek.

„Problémy halíme do vět o lásce, které ale neříkají ti, kteří jsou poškozeni, ale ti, co jim jen radí,“ zdůraznil Čunek.

"Pošleme nepřizpůsobivým občanům terénní pracovníky. Ti je přimějí posílat své děti do školy. Musíme jim vzít motivaci k braní sociálních dávek a vytvořit jinou motivaci," upřesnil Čunek.

„Kdybychom věnovali tomu problému každý den zlomek peněz, který byl utracen za jeden den zásahu v Litvínově, bylo by to lepší,“ řekl Čunek.

Reklama

Výběr článků

Načítám