Hlavní obsah

Hasiči vytáhli z Lipna mrtvolu, zřejmě je to rakouský rybář

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČERNÁ V POŠUMAVÍ

Hasiči v pátek pozdě večer vytáhli z Lipna mrtvolu. Může jít o utopeného rakouského rybáře, se kterým se u osady Radoslav před třemi týdny převrhla loďka.

Článek

„V současné době probíhá identifikace těla. Nemohu proto potvrdit, zda šlo skutečně o rakouského rybáře,“ řekl v sobotu Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Nalezení totožnost bude vzhledem ke stavu těla složitější.

Mrtvolu muže hasiči vytáhli nedaleko Černé v Pošumaví, což je vzdušnou čarou asi dva až tři kilometry od místa neštěstí.

„Jedná se o oblast, jíž proudí stará řeka a proudy jsou tu velmi silné. Většinou platí, že pokud se někdo utopí nad Černou v Pošumaví, tak jeho tělo vyplaví voda právě v Černé Pošumaví,“ řekl Právu rybář a dlouholetý návštěvník Lipna Jaroslav Malý.

S rakouským rybářem a jeho synem se loďka převrhla v sobotu 27. září. Syn doplaval na břeh pro pomoc, zatímco jeho otec se snažil udržet okraje převrhnutého plavidla. To se mu ale nepodařilo a zmizel pod vodní hladinou.

Zachráněného odvezla záchranka kvůli podchlazení do českokrumlovské nemocnice. V pondělí byl propuštěn. U mladíka policisté zjistili v dechu 0,09 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám