Hlavní obsah

Sedmiletý kluk naházel cenné plazy krokodýlům

Novinky, BBC,
ALICE SPRINGS

Sedmiletý chlapec napáchal neuvěřitelné škody v centru pro plazy v zoo v australském městě Alice Springs. S úsměvem zabil ve středu během půl hodiny třináct vzácných plazů. Některé naházel krokodýlům. Podle ředitele zoo Rexe Neindorfa, je škoda jen obtížně vyčíslitelná, protože se jednalo mimořádné vzácné druhy, navíc o dospělé jedince.

Článek

Půlhodinové řádění dítěte zachycují bezpečnostní kamery. Chlapec ráno přeskočil plot zahrady a s úspěchem se vyhnul senzorům alarmu. Některé z plazů ubil kameny, další naházel přes dvojitý plot okolo nádrže s krokodýly. Vnější bariéru k 3,3 metru dlouhému mořskému krokodýlovi Terrymu se pak pokusil strhnout.

Mezi oběťmi jeho řádění jsou dva velmi vzácné exempláře pouštního trnitého ještěra molocha ostnitého (Moloch horridus), který se živí mravenci a jehož šupiny umí nasávat vodu. Dále zabil dvě agamy vousaté (Pogona vitticeps), čtyři modrojazyčné tilikvy západní (Tiliqua occipitalis), což vzácný druh zavalitého scinka s krátkými končetinami, dlouhý asi půl metru, který se může dožít až třiceti let, želvu a dvacet let starého varana.

„Skutečnost, že sedmileté dítě může napáchat takovou spoušť za tak krátkou dobu, je neuvěřitelná," řekl ředitel.

Chlapce odvedla policie, ovšem vzhledem k nízkému věku jej nemůže potrestat. V Severním teritoriu lze trestat jen děti nad deset let. „Budeme se soudit s jeho rodiči, kteří ho v té době pravděpodobně měli hlídat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám