Hlavní obsah

Chevrolet Camaro představuje nejostřejší model pro rok 2009

Novinky, maž

Nejvýkonnější Chevrolet Camaro se konečně ukázal na fotografiích. Stejně jako méně výkonná Camara si i verze s osmiválcem zachovává tradiční rysy, prověřené již po několik desetiletí. V USA se prodej nových modelů Camaro rozběhne během prvního čtvrtletí roku 2009, o něco později zamíří i do Evropy.

Článek

V nabídce jsou dva benzínové motory: šestiválec s výkonem 296 k nebo 6,2 litrový osmiválec, který produkuje 416 koňských sil a 553 Nm točivého momentu. Právě osmiválec dostala nejvýkonnější verze s tradičním označením SS.

Nemělo by vás překvapit, že výkon se posílá na zadní kola. Převodovku si zákazník může vybrat manuální nebo automatickou, v obou případech při řazení využijete šest rychlostních stupňů.

:. Chevrolet Camaro SS - oproti verzím s šestiválcem není designových změn mnoho. Foto: GM

Nové Camaro má nezávislé zavěšení všech kol, přičemž zadní náprava je s víceprvkovými závěsy kol. Litá kola mají rozměr 18", 19" nebo 20 palců.

Verze SS dostane standardně čtyřpístkové brzdy od Bremba, sportovní podvozek a upravený stabilizační systém (s pozdějším zásahem), který nabízí "závodní" a "sportovní" režim. Nechybí ani launch control - tato vymoženost umožňuje maximální zrychlení s optimálním prokluzem.

:. Chevrolet Camaro SS: údaje o nejvyšší rychlostii zrychlení 0-100 km/h zatím výrobce nesdělil. Foto: GM

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám