Hlavní obsah

Sekta vyhladověla k smrti batole za to, že neříkalo "amen"

– BALTIMORE
Novinky, rei, The Times

Členové náboženské sekty ve Spojených státech nechali vyhladovět ani ne dva roky staré dítě za to, že neříkalo po jídle "amen". Javona Thompsona přestali krmit, když mu bylo patnáct měsíců. Dítě zemřelo po půl roce. Policie obvinila čtyři lidi z vraždy prvního stupně, mezi nimi matku a šéfku sekty.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Baltimorská policie oznámila, že členové sekty, která si říkala 1 Mind Ministries, ukryli mrtvé tělo chlapce v kufru, kde zůstalo přes rok. Jednadvacetiletá matka Ria Ramkissoonová byla mimo jiné obviněna také ze zneužití dítěte a nedbalosti.

Podle výpovědi dvou dětí, jež úřady sektě odebraly, zakázali členové skupiny, kterou vedla čtyřicetiletá žena s přezdívkou Královna Antoinetta, i po měsících lékařskou pomoc pro strádající dítě a chlapec zemřel v matčině náruči. Javona přestali krmit v prosinci 2006 a zemřel po šesti měsících. Skupině vadilo, že dítě neříkalo po večeři "amen“. Chlapce prý považovali za démona.

Mrtvé tělo bylo ponecháno týden v jednom pokoji, protože Antoinetta prohlásila, že Bůh nechá Javona povstat z mrtvých. Až poté byla mrtvola umístěna do kufru, kde zůstala přes rok v boudě ve Filadelfii, zatímco se skupina přestěhovala do newyorského Brooklynu.

Antoinetta a pár ve věku 21 let byli původně zatčeni v květnu v New Yorku za to, že se nedostavili v Baltimore k soudu ve věci projednávání jiného případu. Nyní s matkou čelí také obvinění z vraždy prvního stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám