Hlavní obsah

Útočník v Kanadě uřízl spolucestujícímu hlavu

– WINNIPEG

Cestující v dálkovém autobuse mezi kanadskými městy Edmonton a Winnipeg ve středu v noci místního času vyděsil jejich spolupasažér, který brutálně ubodal muže sedícího vedle něj a poté mu uřízl hlavu. Útočníka cestující zadrželi ve voze do příjezdu policie, která ho zatkla.

Článek

Podle očitého svědka Garneta Catona zasadil pachatel oběti 40 až 50 ran. "Útočník stál nad tím chlápkem zprava s velkým loveckým nožem,... držel ho a opakovaně ho bodal do hrudi," popsal hrůzný zážitek televizní stanici CBC.

Ve svém řádění podle něj pokračoval, i když ostatní pasažéři vyběhli z autobusu a zablokovali dveře, aby nemohl utéct.

"Naprosto klidně šel dopředu (autobusu) s hlavou v ruce a s nožem, klidně se na nás díval a pak tu hlavu před námi upustil," vylíčil Caton útočníkovo chování. "Nebyla v něm žádná zuřivost. Působilo to, jako kdyby byl robot nebo něco podobného," dodal.

K identitě útočníka ani oběti policie zatím nesdělila žádné podrobnosti. Podle Catona byl zavražděný mladý muž asi okolo 20 let, který jel už z Edmontonu a před útokem spal. Jeho vrah nastoupil ve městě Brandon, které leží asi 130 kilometrů od Portage La Prairie, u něhož autobus zastavil.

Původně prý oba ani neseděli vedle sebe. Útočník si údajně nejprve sedl před něj. "Na další zastávce si zakouřil s mladou ženou, a když se vrátil, sedl si poblíž svého původního místa... Nikomu neřekl ani slovo. Zdál se naprosto normální. O půl hodiny později jsme slyšeli ten hrůzostrašný řev," popsal dění v autobuse před vraždou Caton, podle něhož se vrah s obětí pravděpodobně neznali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám