Hlavní obsah

Indické novorozeně se narodilo mrtvé, ožilo den po porodu

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOMBAJ

Indické úřady vyšetřují okolnosti početí jedné rodičky v Bombaji. Té se v pondělí v noci narodila dcera, která po porodu nedýchala a lékaři ji prohlásili za mrtvou. Dítě však vstalo na druhý den z mrtvých právě ve chvíli, když se ho příbuzní chystali pohřbít.

Článek

Rodiče zažili během pár hodin dva pořádné životní zvraty se šťastným koncem. Předpokládá se, že holčička ožila poté, co přestaly účinkovat léky, které matka při komplikovaném porodu dostala.

Vedení nemocnice vyšetřuje podezření na zanedbání povinností ze strany personálu porodnického oddělení a postupně vyslýchá všechny lékaře, kteří při porodu asistovali.

Podle šéfa nemocnice Sulejmana Merchanta trpěla 30letá žena v sedmém měsíci těhotenství nebezpečnými záchvaty a vysokým krevním tlakem, což vyžadovalo nasazení silných léků. Dítěti se po narození neozývalo srdce a nebyl zjištěn žádný puls.

Lékaři v úterý ráno vystavili úmrtní list a o dvě hodiny později bylo tělo novorozeněte předáno rodičům. Až později, když byli truchlící rodiče na cestě na hřbitov, se holčička snažila nadechnout a byla rychle dopravena do nemocnice. Podle Merchanta léky paralyzovaly srdeční činnost. „Za takových okolností lékaři neměli věc uzavřít s tím, že je dítě mrtvé,“ dodal.

Dítě je nadále ve vážném stavu a dýchá s pomocí přístrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám