Hlavní obsah

Moře vyplavilo v Kanadě již šestou nohu, zase pravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VANCOUVER

V pořadí již šestou končetinu vyplavilo ve středu moře na pobřeží u kanadského Vancouveru. V tomto týdnu jde již o druhý podobný nález. V pondělí bylo na předměstí Vancouveru objeveno levé chodidlo. První dvě končetiny moře vyvrhlo již loni v říjnu, další následovaly letos v únoru a květnu, všechny byly pravé. Policii se stále nepodařilo vypátrat, komu nohy patří.

Článek

Chodidlo v černé tenisce nalezla ve středu žena při procházce na pláži u Campbell River, asi 200 kilometrů severozápadně od Vancouveru. Dle prvotních informací se jednalo, stejně jako ve čtyřech předchozích případech, o pravou končetinu. V pondělí bylo přitom na předměstí Vancouveru objevena část levé nohy.

Policisté nevylučují možnost, že nálezy končetin, které se datují od srpna loňského roku, spolu mohou souviset. Ale vzhledem k tomu, že nic nenasvědčuje, že by chodidla byla od zbytku těla odříznuta, jde pouze o jednu z vyšetřovacích variant.

:. Místa nálezů prvních čtyř končetin

První dvě nohy se u kanadského pobřeží objevily loni v srpnu, třetí letos v únoru. Podle analýzy DNA se jednalo o mužské končetiny, nicméně ani jeden z nálezů nepatřil žádné z pohřešovaných osob. Čtvrtou nohu moře vyplavilo koncem května. Končetina obutá v tenisce patřila patrně ženě.

Odborníci tvrdí, že je možné, aby se jednotlivé části těla ve vodě samovolně oddělily. Jako nejpravděpodobnější se proto jeví možnost, že nalezené končetiny patří obětem některého z lodních či leteckých neštěstí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám