Hlavní obsah

Ve Francii narazil vlak do školního autobusu, zemřelo sedm dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně sedm dětí ve věku od 12 do 13 let zahynulo ve Francii po nárazu osobního vlaku do školního autobusu, který přejížděl koleje. Informaci o nehodě oznámila francouzská policie. Školáci překračovali francouzské Alpy v oblasti Haute-Savoie. Zraněno bylo třicet dětí, tři z nich jsou ve vážném stavu. Srážku zřejmě zavinil řidič autobusu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

V autobusu cestovalo 50 dětí a šest dospělých.

Článek

Několik lehce zraněných osob bylo i ve vlaku, jejich počet zatím záchranáři neupřesnili.

Tragická nehoda se stala kolem 14. hodiny na železničním přejezdu mezi Annemasse a Thonon-les-Bains u města Allinges. Dle informací CNN měl autobus namířeno k Ženevskému jezeru.

Příčina nehody zatím není jasná. Mluvčí francouzské železniční společnosti SNCF poznamenala, že: "Podle prvních šetření přejezd fungoval normálně."

Na vinu řidiče ukazuje i výpověď automobilistky, která neštěstí viděla. "Červená výstražná světla již blikala a autobus přesto jel, když se závory zavíraly. Zůstal zablokován mezi závorami a vlak ho rozrazil na dvě části," uvedla žena. Vlak jel v době střetu podle SNCF rychlostí 90 kilometrů v hodině.

V autobuse bylo kolem 50 dětí a šest dospělých. Pro přeživší děti ze školního zájezdu, který se konal v rámci výuky historie, a pro jejich rodiny bylo u místa nehody zřízeno středisko psychologické pomoci. Na místo se vydali i ministři vnitra a dopravy, Michele Alliotová-Marieová a Dominique Bussereau. Francouzský prezident již vyjádřil soustrast příbuzným a známým obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám