Hlavní obsah

Rychlíky mezi Prahou a Kolínem měly zpoždění, spadla trolej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Spadlé troleje v sobotu před 11:00 přerušily železniční provoz ve stanici Úvaly u Prahy. Cestující museli použít náhradní autobusovou dopravu. Rychlíky na trati Praha - Kolín byly odkloněny přes Lysou nad Labem a Nymburk a nabraly zpoždění.

Článek

Krátce po půl třetí byla trať částečně zprovozněna. "V 15:35 jsme zprovoznili dvě ze tří kolejí," informoval Novinky mluvčí Českých drah Ondřej Kubala s tím, že na sobotní odpolední provoz by to mělo stačit.

Vlaky nabraly zpoždění v řádu desítek minut. Nejvíce se zpozdily soupravy, které byly už na výjezdu z Kolína či Prahy. Musely se vracet zpět, což je zdrželo o více než hodinu. "Trasa přes Nymburk a Lysou nad Labem je navíc asi o čtvrt hodinu delší, což způsobovalo zpoždění mezi 30 a 50 minutami," doplnil Kubala.

Všechny tři troleje poškodil při průjezdu vlak Eurocity, který se zastavil ve stanici Úvaly.

Spadlé vedení způsobilo na hlavní trati mezi Prahou a Olomoucí zpoždění vlaků také počátkem měsíce. K nehodě došlo mezi Českou Třebovou a Ústím nad Orlicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám