Hlavní obsah

Fritzl: Nejsem žádný netvor

Novinky, rei
VÍDEŇ

Josef Fritzl, který do předminulého týdne čtvrt století věznil ve sklepě domu v rakouském Amstettenu dceru, opakovaně ji znásilňoval a měl s ní sedm dětí, ve středu poprvé stanul před státní zástupkyní. Ještě předtím přes právníka vzkázal, že není žádným netvorem - své oběti přece mohl kdykoliv zabít. Napsal to německý bulvární deník Bild.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž s použitím Reuters a Profimedia), Novinky

Článek

„Nejsem žádný netvor,“ citoval Fritzla Bild. Rakušan měl přes svého právního zástupce dodat, že přece mohl děti snadno zabít, kdyby chtěl.

Médiím pak 73letý tyranský otec vzkázal, že se mu nelíbí jednostranné informování o jeho případu.

Ve středu Fritzl vypovídal před státní zástupkyni v zemském hlavním městě St. Pöltenu. Mluvčí zastupitelstva po dvouhodinovém výslechu uvedl, že podezřelý "projevil ochotu spolupracovat". O obsahu výslechu mluvčí odmítl cokoli sdělit.

Dcera zvažuje, že otce zažaluje

Fritzl (73) měl s dcerou sedm dětí. Jedno po porodu zemřelo a otec jeho tělo spálil. Tři děti se mu pak podařilo legálně adoptovat a přivést do bytu pár metrů nad sklepením, který sdílel s Rosemarie Fritzlovou, manželkou a matkou Elisabeth. Zbylé tři děti nikdy nespatřily denní světlo.

Právník Christoph Herbst potvrdil, že Elisabeth zvažuje vymáhat na otci soudní cestou finanční náhrady. Fritzlovi byli bohatí, v okolí Amstettenu měli pět nemovitostí. Některé jsou však zatíženy značným dluhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám