Hlavní obsah

Plzeňský místostarosta spáchal během týdne tři přestupky

Právo, Patrik Biskup, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Parkování na zákazu stání nebo rovnou na chodníku není problém pro místostarostu centrálního plzeňského obvodu Stanislava Kopáčka (ODS). Reportéři Práva zdokumentovali, že během jediného týdne - přesně mezi 18. a 22. únorem - porušil dopravní předpisy hned třikrát.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Luxusní BMW místostarosty Stanislava Kopáčka parkuje na chodníku

Článek

Jednou nechal své luxusní BMW na chodníku poblíž podniku Potrefená husa v centru města, dvakrát jej odstavil v zákazu stání na náměstí před radnicí, z toho minimálně jednou na několik desítek minut. Nechal za sklem cedulku "Parkovací karta pro služební vozidlo magistrátu“.

Kouzelná karta?

"Tato karta nikoho neopravňuje k tomu, aby porušoval předpisy,“ ujistil Právo velitel plzeňské městské policie Luděk Hosman. Podle radního pro bezpečnost Karla Palečka (ODS) parkovací karta opravňuje pouze k parkování na parkovištích před budovami magistrátu.

:. Auto místostarosty Stanislava Kopáčka parkuje na zákazu stánífoto: Právo/Patrik Biskup

"Parkování na chodníku je na botičku, za delší odstavení vozidla na zákazu stání udílíme pokuty ve výši sto až dvě stě korun,“ uvedl Hosman. Strážníci však zmíněné přestupky ignorovali - jejich hlídka přitom kolem Kopáčkova vozu stojícího na chodníku projížděla.

Kopáček podle svých slov ve všech případech vyřizoval záležitosti související s pracovními povinnostmi. "V jednom z uváděných příkladů parkuji vůz v zákazu stání před budovou radnice po dobu nezbytně nutnou proto, že vyhrazené parkoviště pro vozidla magistrátu bylo obsazeno a já jsem vyřizoval pracovní záležitosti v budově radnice,“ sdělil Kopáček.

:. Politik Stanislav Kopáček přestupky při parkování neřeší.foto: Právo/Patrik Biskup

Nezbytně nutná doba však trvala téměř hodinu a místostarosta nakonec k autu nepřišel od radnice, ale s ženou a dítětem z opačného směru. I na chodníku prý zastavil proto, že vyhrazené parkoviště magistrátu bylo plné. Kopáček však nebyl na úřadě, nýbrž na obědě v Potrefené huse. "I v tomto případě se jednalo o vyřizování záležitostí souvisejících s pracovními povinnostmi,“ oznámil Kopáček.

Je to na omluvu

Primátor Pavel Rödl (ODS) hodnotí Kopáčkovo dopravní přestupky celkem shovívavě. "Neměly by být, ale když se člověk autem pohybuje po městě, tak se mu občas podaří nějaký ten předpis nedodržet,“ poznamenal primátor a zdůraznil: "Městská policie by však měla takovéto věci postihovat, bez ohledu na to, o koho jde.“

To si myslí i opoziční zastupitel Milan Chovanec (ČSSD). "Zákon platí pro každého a kdo jej poruší, by měl nést následky. A z politického hlediska by se měl minimálně omluvit a své počínání vysvětlit,“ uzavřel Chovanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám