Hlavní obsah

Bloomberg nebude bojovat o křeslo amerického prezidenta

– NEW YORK

Newyorský starosta Michael Bloomberg v noci na čtvrtek definitivně vyvrátil spekulace, že by na podzim kandidoval jako nezávislý do amerických prezidentských voleb. Milionář a mediální magnát doposud nechával možnost otevřenou.

Článek

"Pečlivě jsem naslouchal těm, kdož mě povzbuzovali, abych kandidoval, ale já nejsem a nebudu prezidentským kandidátem,“ napsal Bloomberg v textu, který otiskla internetová verze Timesů.

Bloomberg, který byl v roce 2005 podruhé zvolen starostu New Yorku, podle CNN pečlivě zjišťoval výsledky volebních průzkumů. Do března měl učinit definitivní rozhodnutí, zda se voleb jako nezávislý zúčastní, nebo ne. Sám sice opakoval, že o křeslo prezidenta nemá zájem, ale kandidaturu nevylučoval.

Bloomberg především kritizoval současný stav, kdy je Amerika striktně rozdělena mezi republikány a demokraty, což brzdí rozvoj země. "Lidé přestali spolupracovat, vláda je nefunkční," uvedl starosta, který byl dlouho členem Demokratické strany, ale pak přešel k republikánům, za které byl v roce 2001 zvolen starostou New Yorku. Vzhledem k jeho zkušenostem z obou táborů se zvažovalo, že by mohl působit jako svorník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám