Hlavní obsah

Policie zatkla mladíky při prodeji více než čtvrt kila marihuany

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

Mladého muže, obchodujícího s větším množstvím marihuany, a jeho zákazníka zatkli o víkendu kriminalisté v Českém Těšíně přímo při předávce drogy. Informovala o tom mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Článek

Dvacetiletý dealer zrovna předával svému o rok mladšímu zákazníkovi 321 gramů sušeného konopí. Tržní cenu takového množství policie vyčíslila na zhruba 70 tisíc korun.

Dealer už byl obviněn z nedovolené výroby a držení omamných látek. "Oba byli zadrženi a umístěni v cele předběžného zadržení. Proti mladšímu mladíkovi ale zatím trestní stíhání nebylo zahájeno,“ uvedla Viačková.

Dříve prodával marihuanu ve velkém

Dodala, že podle policejních poznatků obchodník i v minulosti prodával marihuanu ve velkém. "Od listopadu minulého roku nejméně čtyřikrát předal přesně nezjištěné množství usušených rostlin konopí. Šlo nejméně o 630 gramů drogy, určené k další distribuci,“ konstatovala mluvčí.

Obviněnému mladíkovi hrozí trest až do deseti let, o přesné právní kvalifikaci jednání zákazníka zatím nebylo rozhodnuto.

Reklama

Výběr článků

Načítám