Hlavní obsah

Hlasatelka metra přišla o práci za vtipy o pasažérech

LONDÝN

Hlasatelka londýnského metra Emma Clarkeová přišla o zaměstnání, protože nahrávala a zveřejňovala na internetu oznámení, v nichž nemístně vtipkuje na adresu amerických turistů, čumilů i potících se pasažérů.

Článek

Clarkeová si dělá legrácky z cestujících stejně monotónním hlasem, jaký doposud propůjčovala oficiálním sdělením.

"Rádi bychom připomněli našim americkým přátelům, kteří k nám přijeli jako turisté, že v tomto okamžiku téměř s jistotou mluví příliš hlasitě," prohlašuje například v jedné z nahrávek šestatřicetiletá Clarkeová.

"Mohl by cestující v červené košili, který předstírá, že čte noviny, ale ve skutečnosti zírá na ňadra jisté dámě, přestat? Tohle ti nikdo nezbaští, odporný zvrhlíku," napomíná v jiném případě hlasatelka.

"A už jsme tu zase, namačkáni v tomto upoceném vagonu metra... Jste-li žena, potěšte chlápka vedle sebe a usmějte se na něj. Pravděpodobně už několik měsíců s nikým nespal," odříkává v dalším zvukovém záznamu.

Na mušku si bere i fanoušky sudoku. "Prosíme cestující, kteří luští sudoku, aby uznali, že jde jen o křížovky pro lidi bez fantazie a že nejsou zajímavější jen proto, že obsahují čísla."

Clarkeová tvrdí, že šlo jen o nevinné žertíky pro zasmání. Ale provozovatel londýnského metra asi neměl smysl pro humor a po osmi odsloužených letech ji nemilosrdně vyhodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám