Hlavní obsah

Malenovický hrad nabídne nedělní zimní prohlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad v části Zlína Malenovice nabídne nově návštěvníkům speciální prohlídky také v zimě. Své brány otevře netradičně i v lednu, únoru a v březnu tohoto roku, a to každou neděli. První se uskuteční už tento týden od 13.00 do 16.00.

Foto: Archiv Muzea jihovýchodní Moravy

Malenovický hrad leží v malebné lesní krajině

Článek

„Pro návštěvníky bude v neděli odpoledne přístupná nová expozice Zvířata na Zemi a člověk. Jde o tři sály plné preparovaných exponátů zvířat a zajímavých informací o jejich vztazích s námi lidmi. Součástí expozice jsou i interaktivní obrazovky plné vědomostních kvizů," popsal kastelán Luděk Bubeník.

Malenovický hrad zimními prohlídkami navazuje na úspěšnou loňskou sezónu. Památku, která je nedílnou součástí historie krajského města Zlín už od 14. století, navštívilo rekordních 13 750 lidí. Přispěla k tomu nová expozice, ale také speciální prázdninové dětské i noční prohlídky.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Hrad v Malenovicích založil pravděpodobně moravský markrabě Jan Jindřich po roce 1360. V dalších staletích tam byly provedeny gotické a renesanční přestavby. Současnou podobu Malenovice získaly během barokních úprav za majitelů Liechtensteinů-Kastelkornů.

Reklama

Výběr článků

Načítám