Hlavní obsah

Neumíte lyžovat? Nevadí! V Bavorském lese si užijete plno legrace i bez lyží

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sáňkování není nikdy pozdě. O tom se přesvědčíte sami, pokud vyrazíte do Bavorského lesa, na bavorskou stranu Šumavy. Kromě toho, že je považován za „zelenou střechu Evropy“ a největší souvislou zalesněnou oblast ve střední Evropě, je Bavorský les také oblíbenou destinací pro zimní odpočinek i aktivní dovolenou.

Foto: Landkreis Freyung-Grafenau

Zima na bavorské straně Šumavy

Článek

Světová novinka z bavorského lesa: RuckXbob

V Bavorském lese je 130 kopců vyšších než 1000 metrů, k tomu i nespočet dalších, menších svahů přímo vybízejících k tomu, aby člověk popadl sáňky, bob nebo cokoliv jiného, na čem se dá jezdit, a vyrazil na několik hodin sjíždět kopec za kopcem. Nač se ale tahat se saněmi, když si stačí nasadit batoh, vyšlapat na kopec, tam batoh sundat a sjet po něm do údolí? Takzvaný RuckXbob vymysleli v Grafenau. Stačí jen pár chvil a obyčejný batoh se promění v bob. Půjčit si ho zde může kdokoliv. Díky tomuto vynálezu si člověk užije pěší turistiku a sáňkování zároveň.

Foto: Tourismusverband Ostbayern

Vydáte-li se na procházku zimní krajinou, objevíte i mnoho zajímavých památek

Nejdelší německé sáňkařské dráhy

Přírodní sáňkařské dráhy v Bavorském lese patří k nejdelším v celém Německu. Dráha v Geißkopf je osm metrů široká a na délku měří dva kilometry. Směr jízdy musí sáňkaři změnit celkem desetkrát a zdejší zatáčky opravdu stojí za to. Cestu na kopec i se sáňkami nemusejí návštěvníci naštěstí zdolávat po svých, od toho je tu sedačková lanovka.

Foto: Landkreis Neustadt an der Waldnaab/Stefan Gruber

Nejvíce si sáňkování užívají děti

To samé platí o dráze na Hohenbogen, která sice měří na délku jen 700 metrů, ale zato si zde můžete užívat i nočního sáňkování za umělého osvětlení. Nejdelší jsou ovšem dráhy v Hochzellu (Bodenmais), jedna měří 3,1 km, druhá 2,9 km. Ta kratší z nich je „černá“, takže v údolí se ocitnete coby dup.

Foto: Arber-Bergbahn

Sáňkování na nové sáňkařské dráze na Velkém Javoru si zamilují i dospělí

Ideální místo pro rodiny s dětmi

Nejoblíbenějším zimním střediskem Bavorského lesa je Großer Arber (Velký Javor). I zde se kromě lyžování dá i sáňkovat, a to na 1,2 km dlouhé dráze. Nahoru se taktéž pohodlně vyvezete lanovkou. A aby místní provozovatelé dostáli své image rodinného střediska, kde je bezpečnost nade vše, je zdejší sedačková lanovka jako jedna z mála na světě opatřena automatickým dětským bezpečnostním pásem.

Foto: Tourismusverband Ostbayern e.V./Rudi Simeth

Velký Javor

Rádi byste vyrazili do Německa?

Inspirujte se na www.germany.travel a objevte cíl Vaší příští dovolené či výletu!

Láká Vás dovolená v přírodě? Zkuste tento praktický vyhledávač ideálního místa pro dovolenou přesně dle Vašich představ.

Chcete vyrazit na prodloužený víkend do města? Přečtěte si něco o německých metropolích i romantických středověkých městech na www.germany.travel a jistě si vyberete.

Rádi byste se vydali objevovat zajímavé památky? Podívejte se na všechny německé památky UNESCO a vydejte se na cestu časem.

Výběr toho nejlepšího z Německa najdete na seznamu TOP 100 památek a atrakcí, o nichž každý rok hlasují turisté z celého světa.

Tipy na dopravu

Do Německa se dostanete snadno autem, vlakem či autobusy různých společností, jejichž nabídku destinací letos výrazně rozšířily zelené autobusy Flixbus. Pokud chcete vyrazit jen na víkend a užít si ho na maximum, pro cesty na sever či západ Německa můžete využít nabídky nízkonákladové letecké společnosti Eurowings.

Související témata:

Výběr článků

Načítám