Hlavní obsah

Studio Abbey Road se objevilo na Airbnb, bude hostit výjimečné přespání

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z nejslavnějších nahrávacích studií světa, londýnské Abbey Road, se objevilo na ubytovací službě Airbnb. V prostorách, do kterých se běžný smrtelník nemá možnost dostat, bude producent Mark Ronson ze soboty na neděli hostit výjimečné přespání. Zúčastní se ho výherce soutěže, který napsal na Airbnb nejlepší příspěvek o tom, jaká nahrávka je pro něj srdcová a proč by rád ve studiu přespal.

Foto: Profimedia.cz

V Abbey Road nahrávali Pink Floyd, Adele nebo Beatles, kteří po studiu pojmenovali jedno z alb.

Článek

Lidé, kteří se přijedou k legendárnímu studiu podívat, se mohou maximálně vyfotit na přechodu, který se díky stejnojmennému albu Beatles — Abbey Road — stal kultovním místem. Jeden šťastný výherce a další tři hosté se tento týden o víkendu podívají přímo do studia a samotné přespání proběhne v jedné z nahrávacích místností.

Hostit ho bude producent Ronson, který stojí například za druhým albem Amy Winehouse. Pro tuto příležitost podle serveru CNN, který o události informoval, poskytne i svou vlastní postel.

Foto: Profimedia.cz

Přechod u studia proslavil obal desky Abbey Road od Beatles.

„Výhercem se mohl stát kdokoli, kdo do 6. října napsal pod profil ubytovací nabídky svou nejoblíbenější skladbu, která se v Abbey Road nahrávala, a také důvod, proč by chtěl ve studiu přespat,“ řekl Ronson pro CNN.

Podobné nabídky nejsou na Airbnb ničím novým, společnost se v poslední době snaží nabízet experimentální a možná lehce bizarní druhy ubytování, například v pařížských katakombách nebo na Velkém korálovém útesu v Austrálii. „Ronsona jsme vybrali záměrně, protože zná studia velmi intimně a navíc se v téhle londýnské čtvrti narodil,“ tvrdí ředitel Airbnb John McClure.

Co je Airbnb?

Služba Airbnb se specializuje na zprostředkování ubytování. Uživatel si založí vlastní profil, skrze který nabízí své prostory ke krátkodobému pronájmu cestovatelům. Ti poté ubytování hodnotí a doporučují ostatním.

Firma byla založena v srpnu 2008 v americkém San Francisku a v současnosti inzeruje přes milión nabídek po celém světě.

Společnost se tímto způsobem snaží svojí nabídku zpestřit, dopomoci ji mají lokální průvodci, kteří hostům mohou autenticky představit lokální scénu a kulturu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám