Hlavní obsah

V Newcastlu vyroste největší vyhlídkové kolo v Evropě, pokoří i London Eye

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V britském Newcastlu do několika let vyroste největší evropské vyhlídkové kolo. Na výšku bude měřit 140 metrů, čímž o pět metrů pokoří aktuálního držitele rekordu, kterým je Londýnské oko. V rámci projektu vyrostou v okolí i restaurace a bary, které by měly do města přitáhnout více návštěvníků, píše britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Newcastle leží nedaleko hranic se Skotskem.

Článek

Nová dominanta Newcastlu nabídne turistům 30minutovou jízdu, kromě toho bude ale kolo pokrývat obří LED obrazovka, která poskytne informace o aktuálních událostech ve městě, ale bude zároveň inzertní plochou. Vyhlídkové kolo, které zatím nemá oficiální jméno, se tak připojí k výrazným stavbám města, jako jsou most Tyne Bridge nebo památník premiéra Británie z 19. století Charlese Greye.

Předpokládá se, že projekt vytvoří zhruba 550 pracovních míst a v prvním roce svojí existence by kolo mohlo nalákat až kolem 800 000 návštěvníků. Plán musí ještě finálně schválit městská rada. Jakmile ale projekt dostane zelenou, bude trvat zhruba 18 až 24 měsíců, než bude dokončen.

Newcastle byl loni turistickým průvodcem Rough Guides vyhlášen nejžhavější městskou destinací pro letošní rok. Zaujme svou kulturou, ale také bohatým nočním životem, náročnější návštěvníci ocení tamní uměleckou scénu, muzea, galerie a restaurace. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám