Hlavní obsah

New York hlásí rekord, loni ho navštívilo skoro 60 miliónů lidí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I šestý rok po sobě překonává New York rekord návštěvnosti. Do největšího města USA vloni přicestovalo 58,3 miliónu turistů. Rekordní číslo oznámili zástupci města ve čtvrtek.

Foto: Mike Segar, Reuters

Newyorské panorama za svítání

Článek

Turistický boom ve „městě, které nikdy nespí” neustal ani v loňském roce, navzdory obavám z možného teroristického útoku ze strany stoupenců hnutí Islámský stát.

Po listopadových útocích v Paříži a prosincové střelbě v americkém San Bernardinu museli zástupci New Yorku opakovaně ujišťovat, že je město připravené zasáhnout v případě jakékoli hrozby.

New York navštívilo v loňském roce o 1,8 miliónu lidí více než v roce 2014. Do populárního velkoměsta zavítalo 46 miliónů domácích turistů a 12,3 miliónu zahraničních cestovatelů.

„Těžká práce celého města, od zastupitelů přes restaurace, pouliční umělce až po hotely, přinesla v roce 2015 kýžené ovoce. Jako nejbezpečnější a nejzajímavější velké město v Americe máme co nabídnout,” uvedl starosta města Bill de Blasio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám