Hlavní obsah

Muzeum na bavorské straně Šumavy nabízí expozici v češtině

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově zrekonstruovaný původně lovecký zámeček Wolfstein otevírá veřejnosti expozice svého muzea lovu a rybářství. Moderní expozice zahrnuje řadu interaktivních prvků a je trojjazyčná - jedním z jazyků je i čeština.

Foto: Wolfgang Bäuml

Zámeček Wolfstein

Článek

Wolfstein, jehož založení se datuje až do 11. století, patří mezi nejstarší památky bavorské strany Šumavy. Muzejní expozice s tématem lovu je v jeho interiéru zcela na místě, protože hrádek byl vybudován jako lovecký.

Zámek stojí v bavorském městě Freyung. Po rekonstrukci se ve Wolfsteinu otevřelo také turistické informační centrum, kde návštěvníci najdou zajímavá fakta mimo jiné o Národním parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava a Národním i Přírodním parku Bavorský les.

České návštěvníky nadchne, že si zámeckou muzejní expozici mohou prohlédnout v mateřském jazyce. „Toto muzeum ukazuje česko-bavorské sousedství jako společný život ve společné krajině,“ okomentoval projekt Pavel Hubený, ředitel Národního parku Šumava.

Otevírací doba zámku Wolfstein je od úterý do neděle mezi 10:00 a 17:00. Lovecké a rybářské muzeum se tam nachází už od roku 1989, nyní si ho turisté po rozsáhlé rekonstrukci prohlédnou v novém kabátě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám