Hlavní obsah

Dívka prošla přes pohraniční kontrolu na pas jednorožce

Novinky, Jakub Kynčl
Antalya

Jednorožec prošel pasovou kontrolou v turecké Antalyi. Jak se to může zdát neskutečné, stalo se. Devítiletá Velšanka Emily Harrisová prošla pohraniční kontrolou na pohádkový pas svého plyšového kamaráda. Zatímco některým turistům zde důkladně kontrolují kufry, nedostatečná podoba dívky s hračkou zřejmě nikoho z tureckých pohraničních pracovníků nezneklidnila.

Foto: Profimedia.cz

Emily Harrisová s pasem, na který se jí podařilo projít pohraniční kontrolu.

Článek

Jen si to představte. Stojíte na pasové kontrole po několikahodinovém letu a jen čekáte, ke kterému úředníkovi se dostanete. Zejména v některých zemích, kde je kontrola přísnější, si možná říkáte, že jste si neměli ty vlasy den před odletem stříhat, abyste vypadali více jako na fotce, a přemýšlíte nad tím, že jste se přeci jen mohli oholit.

A teď si ještě navíc domyslete, že jste pasovou kontrolou úspěšně prošli i se svou dcerou, jen abyste o několik momentů později zjistili, že vaše devítiletá ratolest prošla na obyčejnou hračku - cestovní pas své plyšové hračky. Navíc celá nadšená, že pas jejího jednorožce dostal první razítko. Bez otázek, bez potíží.

Matka malé dívky Nicky Harrisová po vystoupení z letadla omylem přidělila své dceři pas, který si dívenka vozí pro svého plyšáka. "Vůbec jsem si to neuvědomila, když jsem rozdávala pasy. Pak už jen nastal moment paniky, když jsem si myslela, že určitě někdo vyběhne a začne nás honit po letišti, ale nic," uvedla Harrisová.

Foto: Profimedia.cz

Plyšák se svým pohádkovým pasem, který mu jeho majitelka koupila.

"Ten pas ani nevypadá opravdově - vždyť má na přední stránce velkého zlatého plyšového medvídka a navíc se od těch našich lišil i velikostně. Ten muž se dokonce zeptal Emily, kolik jí je let. Odpověděla mu, že devět. Následně jí pas oznámkoval a bylo to," dodala Harrisová.

"Nejvtipnější je, že jsme toho růžového jednorožce ani neměli s sebou. Strážil náš domov v Cwmbranu ve Walesu, neměl ani ponětí o tom, že právě získal povolení pro vstup do Turecka. Pak jsme se už jen smáli tomu, že úředník ten pas opravdu orazítkoval," smála se Velšanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám