Hlavní obsah

Na Heathrow budou měřit hlučnost letadel a pokutovat ty nejhlučnější aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnské letiště Heathrow hodlá zveřejnit jména nejhlučnějších aerolinek a výrazně zvýšit pokuty za nadlimitní hluk. Nejrušnější evropské letiště si tak chce zároveň naklonit tamní úřady, aby mu umožnily postavit další ranvej.

Článek

Letiště Heathrow, které má jen dvě přistávací dráhy, chce podle agentury Reuters zveřejňovat žebříček nejhlučnějších aerolinek čtvrtletně, začít s tím hodlá už letos v létě.

Konzervativní vláda premiéra Davida Camerona se podvolila tlaku místních obyvatel a protestních skupin, které upozorňují na dopady případného rozšíření letiště na životní prostředí. Plány na vybudování třetí ranveje proto zatím zrušila.

Vládní komise pro výkonnost letišť má další zprávu o situaci předložit v polovině roku 2015. Parlamentní výbor pro dopravu už tento měsíc rozšíření letiště podpořil a konstatoval, že by se měla postavit nejen třetí, ale možná i čtvrtá ranvej.

Reklama

Výběr článků

Načítám