Hlavní obsah

Dominikánská republika - exotika all inclusive

Právo, Bohuslav Borovička

Není tomu tak dávno, kdy jsme si jen obtížně představovali dovolenou v některém z karibských prázdninových ostrovů. Bylo to daleko, drahé a jezdí se tam v době, kdy jsme nebyli moc zvyklí brát si dovolenou. Před několika lety se poměry radikálně změnily, to když i české cestovky začaly do Karibiku posílat charterové lety. Vzdálenost se „zkrátila“, ceny klesly a exotická dovolená se přiblížila na dosah.

Foto: Profimedia.cz

Maják na pláži Bayahibe v provincii La Altagracia

Článek

První byla na ráně Dominikánská republika, prázdninový ostrov, na němž návštěvník najde opravdu všechno, co si od exotické dovolené slibuje.

V Dominikánské republice nedávno dorostla již druhá generace přímořských letovisek. Ta původní, z přelomu 60. a 70. let, byla postupně nahrazena novými moderními komplexy. Jsou pohodlné a vybavené vším, co v nich návštěvník očekává.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Bělostné pláže a palmy v Dominikánské republice jsou zosobněním exotiky, která se nám dostala na dosah.

Ty tradiční jsou poměrně blízko od Santo Dominga, v Boca Chica a Juan Dolio. Na východním pobřeží, v oblasti Punta Cana, kde jsou nejkrásnější dominikánské pláže Bávaro a Juanillo, vznikla v 80. letech minulého století letoviska, která rovněž splňují všechny představy o příjemné dovolené. Třetí rekreační oblastí je severní pobřeží se středisky u Puerto Plata, Sosúa nebo Cabarete.

Foto: Profimedia.cz

Občerstvení na pláži.

Vedle dovolené na krásných bílých plážích se na tomto karibském ostrově nabízejí adrenalinové a sportovní aktivity v divoké přírodě a v horách ve vnitrozemí i exkurze do počátků dějin Ameriky. Santo Domingo bylo za španělských dobyvatelských plaveb její první metropolí. V nejstarší části města, v pevnosti Ozama, se můžete projít po místech, kudy velmi pravděpodobně chodil i Kryštof Kolumbus a jeho současníci.

Foto: Profimedia.cz

Sandy beach

Sluníčko, bílý písek a průzračné moře jsou argumenty, jimiž bojují o zákazníky prázdninové oblasti všude na světě. Dominikánská republika byla mezi prvními, kdo přišel s dalším argumentem, s programem all inclusive. Zaplatíte dovolenou a pak už na peněženku nesáhnete, v ceně je téměř všechno. Program all inclusive se rozšířil i do Evropy, ale nikde není tak propracovaný a velkorysý jako právě v Dominikánské republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám