Hlavní obsah

Barvou roku 2019 je korálově červená, uplatnění najde na talířích i textiliích

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětově nejtrendovější barvou nového roku bude sytá, korálově červená barva. Pro rok 2019 byla vyhlášena odborníky z amerického Pantone Color Institutu a je tak předurčena objevovat se na výstavách, veletrzích a designových přehlídkách. Ti, kdo chtějí mít letos trendy interiér, by měli do výzdoby zakomponovat právě tuto barvu.

Foto: Essential Home

Nejtrendovější barvou roku bude korálová.

Článek

Barva nese ve světoznámém vzorníku název Living Coral neboli Živá korálová a má číslo 16-1546. Milovníci a velcí fandové interiérového designu tak mohou právě s tímto tónem vytvářet své návrhy.

Korálová byla klasicky vybrána ze vzorníku Pantone, který je největším kompletním systémem barev a každý tón v něm má své přesné číslo.

Foto: Excelsa, TakaTomo.de

Stolování oživí talíře v barvě korálů. Tato barva podpoří chuť k jídlu.

Katalog má dlouhou historii, vzorníky Pantone mají proto neobyčejně pestrou škálu barevných odstínů. Barevná nabídka je používána nejen pro interiérový design a průmysl, ale i pro grafiku, módu a dekorace.

Jde o celosvětově uznávaný barevný standard, ze kterého jsou odborníky voleny barvy roku. Ty vždy udávají aktuální trend v oblasti interiérového designu. Proces výběru barvy roku vyžaduje důkladnou úvahu a analýzu trendů.

Foto: Excelsa, KSL living

Polštáře s motivy korálů zpestří všední sedací soupravy.

Letos zvolená barva působí hodně teplým a hřejivým dojmem. Měla by do interiéru vnášet optimismus, radost a hravost. Jde o odstín červené barvy s prvky oranžové, se zlatým podtónem.

Foto: Pixers

Motivy korálů na tapetách mohou ozdobit i stěny dětského pokoje.

Korálové útesy poskytují domov mnoha živočichům a jejich barva je na mořském dně nepřehlédnutelně efektní.

„Tato barva zpestřuje a také ovlivňuje náš životní styl,“ řekla u příležitosti vyhlášení barvy roku 2019 Laurie Pressmanová, viceprezidentka Pantone Color Institutu.

Foto: Chaplins Furniture

Interiér můžete zpestřit i kobercem, který korál připomíná i co do své struktury.

„Barva je něco jako optická čočka, jejímž prostřednictvím můžeme vidět náš svět v jiných perspektivách,“ doplňuje Leatrice Eisemanová, výkonná ředitelka Pantone Color Institutu. Korálová barva je podle ní výrazným prvkem, i proto je nepřehlédnutelná.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám