Hlavní obsah

Skládací interiér sběratele umění je místem pro relax s volnými stěnami na díla

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromý sběratel si splnil svůj sen o plně vybaveném interiéru, který ale nezabere místo po stěnách. Ty musejí zůstat volné pro vystavování uměleckých děl. Architekti z čínského studia Penda složité zadání vyřešili rozkládacím měděným boxem, který obsahuje vše potřebné.

Foto: archiv studia Penda (5x)

Interiéru dominují trendy materiály: měď a surový beton.

Článek

Prostor pro skladování a prodej obrazů ve věži v centru Hongkongu zaujme originálně řešeným nábytkovým vybavením, které na první pohled v prostoru schází.

Jakmile se ale otevře měděný box, objeví se pohodlné sofa, dataprojektor i pracovní stůl nebo dokonce bar, u kterého si může majitel promluvit s potenciálními klienty nebo kolegy z oboru.

Nevšední vybavení vzniklo pod taktovkou mezinárodních kreativců ze studia Penda se sídlem v Pekingu a ve Vídni. Studio se snaží usilovat o lepší kvalitu života i bydlení a inspiruje se východní i západní historií.

Foto: archiv studia Penda

Skládací nábytek je koncentrován do boxu ve středu místnosti.

Box vznikl z matných měděných panelů. Skříň obsahuje i množství posuvných zásuvek určených pro umělecká díla. Zbytku prostoru dominuje hrubý beton.

Měděné prvky tak svou teplou barevností prostor lehce zútulňují a upoutávají na sebe pozornost.

Foto: archiv studia Penda

Model centrálního boxu připomíní rozkládací pokojíčky pro panenky.

Projekt byl dokončen na přelomu loňského a letošního roku. Prostor má velkolepých 200 m² a je tak vlastně takovou soukromou galerií.

Foto: archiv studia Penda

V interiéru nechybí ani prostor pro studium. Židle jsou prakticky skryté v prostoru pod okny.

Podobný koncept má i byt mladé ženy, která potřebuje mít doma natáčecí studio. Architektonické studio PKMN jí přání splnilo díky rozměrné rozložitelné skříni.

Na protilehlých koncích prostoru je umístěna kuchyň a toaleta s koupelnou. Skříň uprostřed místnosti obsahuje úložné prostory, psací stůl i rozkládací postel.

Foto: Javier de Paz García (6x)

Původní sektorový nábytek nahradila gigantická multifunkční skříň.

Projekt nese název „All I own” neboli „Vše co vlastním” a je zajímavým pohledem architektů na lidské potřeby.

Všechno, co žena k životu potřebuje, se nakonec do prostoru vešlo a při odstrčení dvou skříní vznikne i prostor pro cvičení. [celá zpráva]

Foto: Javier de Paz García

Ve skříni se skrývá i prostornější lůžko.

Skládací nábytek architekty baví. Vtip má i nedávno vzniklý stůl z na první pohled ničím nezajímavého kufru s názvem Nomad suitcase neboli Nomádský kufr. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám