Hlavní obsah

V Benešově vznikla moderní mateřská škola z kontejnerů

Novinky, tnk

Stavby z kontejnerů začínají vznikat i v České republice. Jednou z nich je nově postavená přístavba mateřské školy „U Kohoutka Sedmipírka“ v benešovské Dukelské ulici. Budova má velmi moderní vzhled a elegantní detaily.

Foto: Novinky

Mateřská škola má jednoduchý tvar a do svého okolí dobře zapadá.

Článek

Kontejnery lze využít ke stavbám mateřských škol, které v některých městech zoufale chybí. Výhodou takové stavby je hlavně její ekonomičnost a krátká doba výstavby.

Celou modulovou stavbu v Benešově realizovala firma Pradast z Českých Budějovic. Výstavba včetně venkovních přípojek, zámkových dlažeb a provedení vnitřních prostor trvala pouhé 3 měsíce.

Foto: Novinky

V těsné blízkosti budovy je umístěna U-rampa pro skateboardisty.

Benešovská školka je zasazena do okolních panelových staveb a ve svém prostředí tak působí velmi moderně a elegantně. Fasáda budovy je tvořena klasickými pohledovými plechy, které stavbě dodávají její průmyslový ráz. Uvnitř školy jsou podlahy z  PVC, koberců i moderního marmolea.

Foto: Novinky

Stavba má jednoduché moderní detaily.

Stavba je řešena v jednoduchém průmyslovém stylu a její velkou výhodou je, že je možné ji do budoucna rozšiřovat a zvyšovat tak kapacitu podle počtu přihlášených dětí.

Foto: Novinky

Okna jsou chráněna venkovními žaluziemi.

Mateřské školy z kontejnerů vznikají hlavně tam, kde se výrazně rozrostla města nebo okolní obce. Tento typ staveb tak řeší urbanistické problémy dnešní doby.

Foto: Novinky

Plechovou fasádu rozjasňují její rudé části.

Před nedávnem jsme informovali, že ve francouzském regionu Lille vznikl prostorný rodinný dům z osmi recyklovaných kontejnerů. [celá zpráva]

Podle autora architekta Patricka Partouche je prefabrikované bydlení efektivnější a méně nákladné a je velkou budoucností výstavby příštích desetiletí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám