Hlavní obsah

I bydlení ve starém vysloužilém vagóně může mít úroveň

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlet je dnes už možné opravdu kdekoli. Ubytování ve starém vagóně mezi nevšedními příbytky dnešní doby rozhodně není nic až tak atypického. Interiér je velmi útulný a působí příjemným domáckým dojmem. Velkou výhodou je, že stavět se u takového příbytku opravdu moc nemusí.

Foto: Profimedia.cz

Místo sedadel ve vagóně nalezneme pohodlné válendy.

Článek

Plnohodnotný obyvatelný prostor může vzniknout i v části vlakové soupravy. Služební vůz z ní byl novými majiteli přeměněn ve skromný interiér.

Interiér majitelka upravovala přes třicet let

V sedmdesátých letech si koupila paní Marcia Weberová svůj vysněný služební vůz vlaku vyrobený v roce 1909. Weberová pak vůz posledních 36 let přestavovala a upravovala podle svých představ.

Foto: Profimedia.cz

Stará lavice vylepšená poduškami slouží jako gauč.

Vagón je dnes vybaven vnitřním vytápěním, vodovody, kuchyňskými spotřebiči, klasickou kuchyňskou linkou, parketami a nábytkem.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyňská linka je malá, ale plně funkční.

Prostor je zařízen velmi jednoduše. Protože by byl interiér jinak relativně tmavý, rozhodla se majitelka volit jako základní barvu pro stěny bílou barvu, která prostor prosvětluje a opticky zvětšuje.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice připomíná klasické nocování ve vlaku.

Místo je ve vagónu využito opravdu do posledního centimetru. Horní prostory nad sedadly slouží jako úložné prostory či knihovny. Volně stojící nábytek je ve vagónu subtilní. Nechybí lehké židle z ohýbaného dřeva a proutěné košíky.

Povlečení zvolila majitelka s dobovými motivy a snaží se tak zachovat retro styl s prvky, které byly v kurzu v době vzniku vagónu.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé se snaží využít každý prostor - žebříky tak nesmí chybět.

K vagónu si majitelka nechala přistavět i menší terasu pro letní měsíce. Nábytek není v zimě kam schovat. Majitelka tak zvolila co nejodolnější tropické dřevo, které na zimu přikrývá.

Foto: Profimedia.cz

Vedle vagónu vznikla i terasa pro letní posezení.

Originální bydlení ve vlaku rozhodně není pro každého. Milovníci atypických prostorů si ale v takovém obydlí přijdou na své a není jich málo. Bytů, kanceláří a ateliérů ve vlaku už vznikla celá řada. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám