Hlavní obsah

Bruslařům na pražské Ladronce se otevře další dráha

Právo, Kateřina Severová

Po několika měsících se koncem týdne otevře obyvatelům hlavního města další část parku Ladronka v Praze 6. Bruslaři, ale i cyklisté budou mít šanci projet se po nové dráze. Ta měří přes čtyři kilometry.

Článek

Vedle ní  vznikly i cesty pro chodce, takže kolize se sportovci nehrozí. Rozsáhlé stavební úpravy vyšly na 69 miliónů korun. „Bruslaři mají nyní k dispozici dráhu, která navazuje na současný ovál a pokračuje až ke křižovatce na Vypichu. Odtud se mohou rozhodnout, zda se vydají zpět nebo budou pokračovat dál, podchodem zahloubeným pod Kukulovou ulicí,“ uvedl mluvčí šesté městské části Martin Šalek.

Budování nových cest komplikovalo na rušné křižovatce, kde se stavěl podchod, i jízdu řidičům. Ti se museli obrnit trpělivostí, protože kolony tady nebyly výjimkou. Výsledek však přinesl další možnosti pro sportuchtivé Pražany.

Postavením nových in-line drah vznikly tři okruhy, kde se mohou bruslaři nebo cyklisté vyřádit. Kromě toho radnice opravila za šest miliónů korun volejbalové a fotbalové hřiště. To doplnila ještě místem pro plážový volejbal, které zatím na šestce chybělo. Kromě toho na Ladronce přibyly stromy a lavičky.

Foto: Kateřina Severová, Právo

Bruslařům se nová dráha otevře koncem týdne.

Nové cesty spojují nově Ladronku s nákupním centrem na Vypichu, kde se lidem nabízí možnost parkování zdarma. „Návštěvníci parku teď parkují v přilehlých ulicích, kde mají ale svá auta místní obyvatelé. Tohle by to mělo vyřešit,“ řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa (ODS). Na parkovišti může zaparkovat několik stovek aut.

Stavba šestihektarového areálu stála 69 miliónů korun. Radnice získala 42 miliónů z evropských peněz.

Další peníze plánuje Praha 6 dát na výstavbu ocelové vyhlídkové plošiny. Ta by se návštěvníkům parku měla otevřít koncem srpna. Vyjít má na zhruba milión korun. Lidé z ní uvidí jak na zrekonstruovanou usedlost Ladronka, tak na hřiště a místní sad. „Bude součástí poutní cesty mezi Vypichem a Strahovem, na které se zachovalo jedenáct kaplí,“ upřesnil Šalek.

Radnice chce také v budoucnu propojit Ladronku s parkem, který by měl vzniknout v místech, jež nyní slouží jako staveniště při stavbě trasy metra A.

Reklama

Související témata:

Související články

Český Těšín vzkřísil kavárnu Avion

Po více než 70 letech se v sobotu opět otevřely dveře proslulé českotěšínské kavárny Avion. Nová multifunkční literární čítárna a kavárna stojí na místě...

Vedle Lucerny chce mít radnice Prahy 1 garáže

Ve Štěpánské ulici kousek od Václavského náměstí a hned vedle paláce Lucerna, ještě před ulicí V Jámě, je v průchodu do dvora nenápadná mříž. Visí na ní zákaz...

Výběr článků

Načítám