Hlavní obsah

Audi bude v USA prodávat e-tron pouze přes internet

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi podle serveru Automotive News nebude svůj první elektrický model prodávat prostřednictvím dealerství, ale nabídne jej výhradně na svých webových stránkách. Zatím pouze v USA a konkrétně jen tento model.

Foto: Audi

Audi e-tron (2018)

Článek

Prodej výhradně přes internet je podle Audi experimentem, není to tak, že by se takto v brzké budoucnosti měly prodávat všechny modely. Důvody nového způsobu prodeje jsou podle nás dva. Prodávat cokoliv přes internet je módní a snadné, a navíc se uspoří náklady, a automobilka tak může mít buď vyšší zisk nebo snížit cenu nabízeného modelu. Případně od obojího trochu.

Audi e-tron si jednoduše naspecifikujete v on-line konfigurátoru, podmínkou rezervace je pak složení nevratné zálohy ve výši 1 000 dolarů (asi 21 784 korun). Základní cena Audi e-tron v USA činí 74 800 dolarů, což je aktuálním kurzem zhruba 1 629 000 korun. Je to méně než v Česku, kde je předpokládaná prodejní cena rovné dva milióny korun.

U nás standardním způsobem

V Evropě se e-tron bude nabízet standardní cestou prostřednictvím dealerské sítě. V České republice, jak nám řekl Jiří Rozkošný z tiskového oddělení tuzemského zastoupení, prostřednictvím celkem 19 dealerství, tedy všech, která německá automobilka v Česku má.

Prvnímu čistě elektrickému modelu Audi, které zamíří do prodeje, jsme se podrobně věnovali v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám