Hlavní obsah

Kdo chce nový Ford GT, musí projít výběrovým řízením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford v těchto dnech spustil konfigurátor na objednávky nové generace supersportu GT. To ovšem neznamená, že si ho zájemci hned objednají. Jen se zařadí do seznamu potencionálních kupců, ze kterých pak bude vybráno 500 úspěšných.

Foto: Ford

Ford GT (2016)

Článek

Omezený objem výroby znamená, že Ford si bude zákazníky vybírat. Pokud tedy chcete, můžete se stát účastníky speciálního selektivního nákupního procesu, kde si nejdřív nakonfigurujete auto podle vašeho vkusu, pak vznesete požadavek na koupi. Dne 12. května se objednávky uzavřou a divize Ford Performance si vybere prvních 500 nejlepších, což jsou zaplněné dva roky výroby.

Foto: Ford

Ford GT (2016)

Schválené žadatele z celého světa bude kontaktovat pracovník služby Ford GT Concierge Service, která je pak bude provázet již od objednání až k předání vozu, ale i po celou dobu jeho vlastnictví.

Internetový konfigurátor umožňuje zájemcům i fanouškům sestavit si Ford GT svých snů a následně vlastní konfiguraci sdílet prostřednictvím sociálních sítí. Vedle osmi barev laku karoserie, sedmi odstínů dekoračních pruhů, hliníkových i karbonových kol a materiálů zprostředkuje konfigurátor také představu o variantách provedení interiéru.

Foto: Ford

Ford GT (2016)

Auto patří do kategorie supersportů. I když má pod kapotou pouze šestiválec o objemu 3,5 litru, výkon vyhnaný přeplňováním dosahuje 441 kW. Automobil je přitom extrémně lehký. Základem je hliníková konstrukce pomocných rámů a karoserie z uhlíkových vláken. Auto je exkluzivní svojí technikou, výbavou, ale i cenou. Ta se pohybuje na 450 000 dolarech, tedy v přepočtu asi 10,8 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám