Hlavní obsah

Peugeot a Citroën mají v Česku nového importéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým importérem vozů Peugeot, Citroën a DS na český trh bude firma Emil Frey, která zastoupení získala od skupiny PSA. Emil Frey se stane 100procentním vlastníkem současných poboček Peugeot a Citroën v ČR od 1. července.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Všechny pracovní smlouvy zaměstnanců a jejich pracovní pozice budou zachovány, stejně jako koncesionářské smlouvy s prodejci a stávající vztahy s dodavateli. Nedochází ani ke změnám v managementu jednotlivých poboček v ČR," uvedla mluvčí Peugeotu v ČR Radka Matthey.

Rozhodnutí o změně zastoupení nemá podle automobilky žádný dopad na průmyslové závazky skupiny PSA. Emil Frey Group je švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí již více než 90 let, má 7500 zaměstnanců, obrat pět miliard eur a ve 12 zemích prodává 270 000 vozů 17 dovážených značek. Emil Frey na českém trhu prodává vozy značek Subaru, Suzuki, Kia, Toyota a Opel.

Citroën loni v Česku prodal 5044 nových osobních vozů a Peugeot 7156. Prodeje obou značek ale spíše klesaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám