Hlavní obsah

Největší překvapení ženevského autosalonu se ukázalo pouze na soukromém večírku

Novinky, Martin Žemlička (Ženeva)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době internetu na tradičních autosalonech není mnoho místa pro překvapení. O to více zaujme, když se ukáže nový model, o kterém dosud nikdo neměl tušení. A dvojnásobně překvapí, když se takový model neukáže na samotném autosalonu.

Foto: VW

Jediná oficiální fotografie z představení phideonu, v popředí šéf VW Matthias Müller.

Článek

Letos se to stalo v případě modelu Phideon, nástupci Phaetonu, nejluxusnějšího modelu od Volkswagenu. Ten se ještě nikdy předtím neukázal, a tak v Ženevě měl světovou premiéru.

Na stánku během novinářských dní byste ale nástupce phaetonu, který je zatím určen pouze pro čínský trh, hledali marně. V předvečer autosalonu jsme nový model viděli v rámci takzvaného koncernového večírku. Ten pořádá Volkswagen vždy před zahájením velkého autosalonu a ukáže na něm své světové premiéry na jednom místě.

Večírek ve znamení úspor

Letos byl večírek mimochodem o dost skromnější - namísto obvyklých hostů dostala pozvánku zhruba třetina a hlavně automobily se předvedly bez bombastické show, která v dřívějších letech musela stát statisíce a vrcholným manažerům automobilky dávala před stovkami diváků na pár minut pocit rockové hvězdy.

Letos žádné ohně, žádné přesuny aut zpoza podlahy pódia, žádná řízná hudba. Letošek byl ve znamení pokory a šetření, které koncernu logicky a zcela správně naordinoval nový generální ředitel VW Matthias Müller.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Večírek Volkswagenu vpředvečer ženevského autosalonu

A proč se Volkswagen rozhodl phiedeon nevystavit na stánku? „Vzhledem k tomu, že jde o model určený výhradně pro čínský trh, Volkswagen představil tento vůz v Ženevě pouze odborné veřejnosti na koncernovém večeru a na svém stánku jej v Evropě nebude vystavovat. Zájemci si jej tak budou moci prohlédnout až na autosalonu v čínské Šanghaji v dubnu 2016,” uvedl pro Novinky.cz mluvčí českého zastoupení Volkswagenu David Valenta.

Více informací k modelu Phideon najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Volkswagen

Volkswagen Phideon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám