Hlavní obsah

Toyota bude největší automobilkou zřejmě i v příštím roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor předpokládá, že její prodej v příštím roce zůstane zhruba na letošní úrovni. Firma si tak pravděpodobně udrží vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu před konkurenty Volkswagen a General Motors, píše agentura Reuters.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Toyota uvedla, že její prodej by měl napřesrok nepatrně stoupnout na 10,114 milionu vozů z předpokládaných 10,098 miliónu v letošním roce. V loňském roce prodala Toyota 10,23 miliónu vozů. Druhé místo na trhu loni obsadil německý Volkswagen, jehož odbyt dosáhl 10,14 miliónu vozů. Za ním následovala americká General Motors s prodejem 9,92 miliónu vozů.

V první polovině letošního roku se Volkswagenu podařilo Toyotu v prodeji mírně překonat, poté však německý koncern o vedoucí pozici na trhu přišel. Volkswagen čelí útlumu na trzích v Číně, Rusku a Latinské Americe, od září se navíc potýká se skandálem kolem falšování emisních testů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám