Hlavní obsah

Škoda v Mladé Boleslavi postaví emisní centrum za 300 miliónů

Škoda Auto začala na pozemku technického vývoje automobilky v Mladé Boleslavi stavět nové emisní centrum. Bude součástí motorového centra, které se otevřelo loni, spolu s koncernem Volkswagen do projektu Škoda investuje více než 11 milionů eur (asi 300 miliónů korun).

Foto: Škoda Auto

Vizualizace emisního centra

Článek

Otevření centra je naplánováno na červenec 2016, jeho úkolem bude další snižování emisí nových vozů koncernu Volkswagen. Samotná stavba bude stát 6,4 miliónu eur, dalších téměř pět miliónů eur pak technologie a zařízení pracovišť.

Škoda bude centrum využívat k měření emisí vozů s benzinovými a dieselovými motory, ale také vozů s alternativními pohony. Testovat se bude na dvou nových měřicích stanicích, vybavených takzvanými biaxiálními zkušebními brzdami včetně válců a analytických systémů.

Technické vybavení jednoho stanoviště umožní provádět 15 měření emisí denně, později bude kapacita rozšířena na 25 měření. Bude zde možné simulovat teploty od minus 40 do plus 65 stupňů Celsia.

Škoda Auto je jediná automobilka, která v České republice vozy a komponenty nejen vyrábí, ale také vyvíjí. Za tímto účelem zaměstnává technický vývoj zhruba 1700 specialistů, inženýrů, designérů, techniků a konstruktérů. V novém emisním centru vznikne také několik specializovaných pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám