Hlavní obsah

První fotografie Alfy Romeo Giulia: skvělý vzhled, pohon zadních kol a stovka za 3,9 s

Novinky, maž

Alfa Romeo v rámci oslav 105. založení zveřejnila první fotografie nového sedanu s pohonem zadních kol Giulia. Mnoho technických informací zatím Alfa neřekla, jisté je, že vrcholnou verzi QV pohání dvakrát přeplňovaný šestiválec původem od Maserati/Ferrari.

BEZ KOMENTÁŘE: Alfa Romeo Giulia Video: Alfa Romeo

 
Článek

Sedan milánská automobilka neuvedla už hodně dlouho, naposledy před deseti lety model 159. Na novinku vznikající za ne zrovna ideální finanční situace italské automobilky, kterou už léta marně loví do svého portfolia koncern Volkswagen, se dychtivě čekalo z mnoha důvodů: jde o sedan s klasickou koncepcí, tj. s pohonem zadních kol a podle automobilky téměř ideálním rozložením hmotnosti mezi nápravami. Je to italské auto, takže počítat můžete i s atraktivním designem, který se alespoň podle našeho názoru povedl výborně.

A důležité je i to, že motory pro vrcholnou verzi QF (Quadrifoglio Verde) dodalo Maserati, respektive Ferrari. Zadní kola tak roztáčí vidlicový šestiválec 3,0 biturbo naladěný na 375 kW, tj. 510 koní.

Stovku s tímto vrcholným motorem zvládne nová alfa za fantastické 3,9 sekundy. Nejvyšší rychlost, hmotnost, typy převodovek, další motorizace a koneckonců ani datum uvedení do prodeje Italové bůhvíproč nesdělili. Čekáme také na první fotografii vnitřku vozu. Pokud dosud zveřejněné technické údaje nelžou, mají v Audi, BMW i Mercedesu o čem přemýšlet.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia (2015)

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia (2015)

Anketa

Ohodnoťte vzhled Alfy Romeo Giulia (jako ve škole)
1
85 %
2
6,7 %
3
4,1 %
4
2,3 %
5
1,9 %
Celkem hlasovalo 1735 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám