Hlavní obsah

Problémy s airbagy od Takaty si již vyžádaly svolání 36 miliónů vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy s nafukovači airbagů firmy Takata od roku 2008 si podle agentury Reuters vyžádaly svolání již zhruba 36 miliónů vozů po celém světě. Ve čtvrtek totiž oznámila také japonská automobilka Honda Motor, že svolá po světě do servisů dalších 4,8 miliónu vozů k výměně potenciálně vadných nafukovačů airbagů od Takaty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Japonské automobilky Toyota Motor a Nissan Motor již ve středu uvedly, že kvůli výměně nafukovačů airbagů od firmy Takata svolají do servisů přes 6,5 miliónu vozů. [celá zpráva]

Vyšetřování ukázala, že nafukovače nejsou řádně utěsněné, takže by je mohlo poškodit vlhko. Firmy Toyota, Honda a Nissan uvedly, že ohlášená opatření jsou pouze preventivní a že zatím nemají žádné zprávy o nehodách či zraněních.

Automobilky z Japonska i dalších zemí nicméně již dříve svolaly přes dvě desítky miliónů vozů vybavených nafukovači airbagů od firmy Takata, a to kvůli nebezpečí, že nafukovač praskne a do vozidla z něj vyletí části kovu. S touto závadou je zatím spojováno šest úmrtí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám