Hlavní obsah

Seat Leon ST Cupra: Bratr Octavie Combi RS dostal 280 koní, ukáže se ve Vídni

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hatchbacku přichází další karosářská verze ostrého Seatu Leon. S tradičním označením ST Cupra se příští středu ve světové premiéře na vídeňském autosalonu ukáže praktičtější kombi. Také ono dostane 280 koní, o 60 k více než technicky spřízněná Octavia Combi RS.

Foto: Seat

Seat Leon ST Cupra (2015)

Článek

Stejně jako u hatchbacku, tak i v případě kombi půjdou na trh dvě, výkonově mírně odlišné verze. Základem pro obě je přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec TSI s točivým momentem 350 Nm (1750 až 5600 otáček). Slabší verze nabídne 265 koní, silnější pak 280 – tedy stejně jako u hatchbacku představeného loni. To je o 60 koní, respektive 45 k více, než kolik má benzínová Octavia RS.

Obě verze se nabízejí buď s DSG nebo šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, v případě obou verzí jsou poháněna kola přední nápravy. S automatickou převodovkou je zrychlení na 100 km/h v případě 280koňové verze otázkou rovných šesti sekund, s manuální skříní jste o zanedbatelných 0,1 sekundy pomalejší.

Foto: Seat

Seat Leon ST Cupra (2015) a loni představená tří- a pětidveřová verze (hatchback)

250 km/h umí obě verze

Za stejných 6,1 sekundy „umí stovku” slabší verze motoru o výkonu 265 koní (s DSG), s manuální skříní to zvládnete za 6,2 s. Obě verze mají nejvyšší rychlost elektronicky omezenou při 250 km/h.

Silnější verze má standardně devatenáctipalcové ráfky, slabší pak o palec menší. Obě verze mají adaptivní regulaci podvozku DCC (Dynamic Chassis Control) a uzávěrku diferenciálu přední nápravy. Za příplatek lze dokoupit brzdy Brembo.

První Leony ST Cupry budou do České republiky dodány v březnu 2015. Základní verze stojí 699 900 korun (s mechanickou převodovkou), respektive 744 900 korun s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Foto: Seat

Seat Leon ST Cupra (2015)

Foto: Seat

Seat Leon ST Cupra (2015)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám