Hlavní obsah

Ford chce do roku 2020 prodávat 9,4 miliónu automobilů ročně

Americká automobilka Ford Motor má v plánu zvýšit celosvětový prodej svých vozů do roku 2020 o polovinu na 9,4 miliónu automobilů ročně, uvedl šéf prodeje Fordu Jim Faley. Loni firma prodala 6,2 miliónu vozů.

Článek

Zvýšením prodeje nad devět miliónů by se Ford dostal na dohled dnešního ročního odbytu tří největších světových automobilek –  japonské Toyoty, německé skupiny Volkswagen a amerického konkurenta General Motors. Volkswagen podle odhadu analytiků by mohl již v letošním roce vystřídat japonského konkurenta Toyota Motor na postu největší automobilky světa a dodat zákazníkům 10,1 miliónu osobních a lehkých užitkových vozů.

Prodej své luxusní značky Lincoln chce Ford do roku 2020 po celém světě zvýšit na 300 000 z dnešních zhruba 100 000 ročně, řekl na setkání investorů šéf divize Lincoln Kumar Galhotra. Lincoln plánuje uvést ve druhé polovině tohoto desetiletí na trh dva nové modely a ještě před nimi přijde na trh v příštím roce model MKX typu crossover.

Ford chce do roku 2016 vyrábět 99 procent svých vozů na celkem devíti globálních platformách, řekl šéf vývoje firmy Raj Nair. Nyní firma staví kolem 90 procent svých vozů na 15 platformách a cílem je snížit jejich počet až na osm, dodal Nair podle agentury Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám